Tegnap este jutott eszembe ez az ötlet.
Mint az Index rendszeres olvasója nagyon zavar a rámzúdított "halál-híráradat". "Megölte, kettéfűrészelte, csecsemője leszakított fejével verte agyon Dawn-kóros gyerekét", stb, stb.

Az élettől elmegy a kedvem. Miért kell ezeket tudnom? Miért kell ezt az arcomba vágni? Több leszek attól, hogy tudom, hogy Zala megyében tömegkarambolban meghalt egy család két 3 év alatti gyerekkel?!

Ez tájékoztatás?
Mert az újságírók erre hivatkoznak. "Az embereknek joga van tudni." Tényleg? De akkor még 1000 mást is jogom van tudni, olyan híreket, amiket kiszorít a legújabb belező honfitársamról szóló rövidhír.

De megtaláltam a megoldást és ha az Indexnél (vagy valamely konkurens híroldalnál) tökös gyerekek ülnek, be is vállalják. Merész húzás, de sokat nyerhetnek vele (plusz olvasótábort).

A megoldás neve: Halálkapcsoló.
Ez egy kis gomb lenne az Index főoldal tetején. Ha bekapcsolja a user, akkor a "Halálkapcsoló" tag-el megjelölt cikkek (és rövidhírek!) egyszerűen nem jelennek meg az oldalon, helyükre dinamikusan, időben őket megelőző cikkek kerülnének (bár gondolom most is hasonlóan működik a hírmotor). Az egész site-on, globálisan. Sima cookie-kezeléssel megoldható.

Ezzel "humanizálni" lehetne az oldalt, és talán olyanok is ráfanyalodnak, akik eddig rá se néztek pont emiatt.

Persze, tudom, vannak teljesen testreszabható híroldalak (iGoogle, Netvibes és tsai), de az Index profilja ennél sokkal klasszikusabb, nem az egyéni tartalmakra épít. Az ötletem csak egy jól meghatározott tényező ki/bekapcsolásáról szól. Van halál, nincs halál..

Szerző: kaktusztea  2008.09.16. 11:19 2 komment

Címkék: index hírek halál szűrés halálkapcsoló

A bejegyzés trackback címe:

https://kaktusztea.blog.hu/api/trackback/id/tr58665837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mszondy 2008.09.16. 16:30:30

Nem rossz ötlet, de asszem sajnos nem működne: egyrészt szükségünk van arra, hogy időnként szorongjunk, szembesüljünk az élet árnyoldalaival, úgy hogy közben biztonságban vagyunk (ld. horrorfilmek), másrészt nem lenne rá kereslet (asszem most is többen klikkolnak egy cikkre, ami Kannácska új csecseiről, vagy egy péniszbe felúszó halról szól, mint egy tudományos - politikai - közéleti fejtegetésre...). Panem et circenses köll a népnek.

kaktusztea 2008.09.16. 16:47:35

Igaz, _időnként_ kell "szorongnunk, szembesüljünk az élet árnyoldalaival", de ez dömping. Az esti híradóból, vagy más portálokról megkapod a "szükséges" adagot bőven.
Ez a mennyiség szerintem már káros.
Ezzel elzárnék egy csapot a 10-ből :)

A többi meg, amit írsz az bulvár (nem pedig halál), amit szintén utálok, de arra tényleg nem tenne szűrő-gombot senki, mert akkor sajna valóban kimúlna az oldal..
süti beállítások módosítása