Sikeresen lement a tűzijáték. Eljátszottam a gondolattal, hogy hogyan is élhette meg mindezt a felelősség fő teherviselője Mr. Gál Dzsí Zoltán :)
                                                                                                                  
Gál J. Zoltán letette a telefont és hátradőlt karosszékében. A hűvös whiskey-s pohár megnyugtatóan simult jobb kezébe.
"Hú baszki, ezt megúsztam" - gondolta és fáradtan pötyögött valamit a laptopján.
Csinos kis flash animáció villant fel: sárga, hétszegmenses betűkből álló felirat pörgött-forgott.

2007 AUG 20 - FIREWORKS

CASUALTIES: 0.0
MISSION ACCOMPLISHED


Elégedetten hümmögött - "Tisztára, mint a 24-ben, höh."
Ez persze nem volt véletlen: az animációt ő rendelte meg Ferkótól, kedvenc unokaöccsétől, aki nagyon otthon volt az ilyen 'számítógépes izékben', ahogy a kormányszóvivő hívta.
"Ügyes gyerek ez a Ferkó, 14 éves korára profi programozó. Jól jön majd neki az a kis mellékes, amit 'Vizuális kellékek' címszó alatt kiszámláztam az apjának. Hejj, Béla bátyám, rád ütött a gyerek!" - kortyolt bele a Whiskey-be.

"Zéró kezsöltíz! Jessz, ezért kitüntetnek" - gondolta újra.
"Ez a minimum! Ha Tibi bához is odavágtak egyet, akkor már nekem is jár legalább 2 lombos keresztes kard, vagy miaf.sz! Ráadásul én a bőrömet vittem vásárra!"

A szomszéd irodából gyerekordítozás hallatszott, melynek hatására már kevésbé tűnt őszintének arcán a mosoly.
"Hát igen, mindennek megvan a maga árnyoldala. Gizike kisöccse... az a kis hülye. Persze A NAGY PIROS INDÍTÓGOMB-ot muszáj volt neki megnyomnia, pedig azt is külön erre az alkalomra készíttettem magamnak.." - zsörtölődött.

Gizikét, a 22 éves titkárnőt igazából Wandának hívták, de Gál J. Zoltán vicces - illetve szerinte vicces - kis szentimentalizmusból aggatta rá a Gizike nevet. Gizike IGAZI segítség volt, dorombolása nem egyszer nyugtatta meg a kormányszóvivő túlfeszült idegeit, és az intimebb kéréseket is meglepő empátiával fogadta.

"Nnna, vár a rivaldafény" - gondolta és kissé megszédült az italtól, mikor felállt. Lecsapta a laptop tetejét, megigazította a nyakkendőjét, majd kilökte irodája kétszárnyú ajtaját.
"Jöhet a sajtó, ide nekem az oroszlánt is!" - gondolta macsós félmosollyal az arcán és belépett a sajtószobába. Tucatnyi lámpa villant az arcába...

Szerző: kaktusztea  2007.08.23. 13:41 Szólj hozzá!

Címkék: politika vihar tűzijáték kormányszóvivő jelenet

A bejegyzés trackback címe:

https://kaktusztea.blog.hu/api/trackback/id/tr20146931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása